Biografie

Stephan heeft een passie voor metaal-bedrijven en wordt enthousiast van het samenwerken met klanten, leveranciers en andere partners.

Hij heeft 20 jaar ervaring in de staal(verwerkende)-industrie, een unieke ervaring in internationaal zakendoen en in het werken met een zeer grote range aan klanten, van kleine lokale bedrijven tot grote multinationals zoals Ford en Electrolux en van industriële staal-verwerkers tot eindgebruikers van gepatenteerde veiligheids-producten.

Ervaring Stephan Flapper

Zijn werkzaamheden staan in het teken van groei in omzet, het vergroten van de winst en het verbeteren van processen. Zo startte hij een nieuwe staal-distributie business “from scratch”, implementeerde hij een nieuwe marktstrategie inclusief een investering van 2 mln$ en heeft hij in diverse functies >30% groei in omzet laten zien. Als Algemeen Directeur was hij eindverantwoordelijk voor klein, -en middelgrote bedrijven, tot een omzet van 70 mln E met 100 FTE.

Stephan heeft lange tijd in het buitenland gewerkt en gewoond en werkte met klanten, leveranciers en collega’s in meer dan 30 landen. Daarbij was hij zeer succesvol in de verkoop aan Amerikaanse klanten.

Achtergrond Stephan Flapper

Zijn studie Technische Bedrijfswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, rondde hij af met een 10 voor zijn afstudeeropdracht. Daarna deed Stephan nog een 2-jarige opleiding Industrial Sales and Marketing aan de Loughborough University in het VK.

Stephan woont in de buurt van Den Haag met zijn vrouw en 3 zoons. Zijn vrije tijd besteedt hij graag aan koken, hockeyen of het kijken van American Football.